Sisältö

”Senesessi-iho”

Senesenssi: kaunis sana kuvaamaan ei niin miellyttävää todellisuutta, joka koskettaa meitä kaikkia: solujemme (ja siten myös ihomme) rappeutumista ja vanhenemista. Ikääntyminen on luonnollinen fysiologinen kehityskulku, joka on syynä ihon veltostumiseen tai juonteiden syntymiseen. Voimmeko tehdä tälle kehityskululle mitään? Kerromme sinulle kaiken.

av_anti-age_visage_closeup_pattes-d-oie_1x1_v1 472X472

Mitä tarkoittaa ikääntyvä iho?

Ihon luonnollinen vanheneminen on osa jokaisen ihmisen geneettistä perimää ja siten geneettisesti ohjelmoitu. Ihon vanhenemiseen vaikuttavat kuitenkin myös ulkoiset tekijät, kuten auringon säteet. Mitä tämä oikeastaan tarkoittaa? Mitkä ovat tämän kehityskulun näkyvät ja näkymättömät merkit? Voidaanko näihin ulkoisiin tekijöihin vaikuttaa? (Paljastus: kyllä voidaan).

Ihon ikääntymisen ymmärtäminen

Senesenssi: sisäisesti tapahtuvat muutokset, jotka näkyvät ulospäin

Ajan myötä ihon ylläpitoon ja terveyteen vaikuttavat ”luonnolliset” mekanismit heikkenevät. Iho tuottaa vähemmän talia, melanosyyttien (ihon pigmenttisolut) määrä vähenee, solujen uusiutuminen hidastuu, ihon tukemiseen osallistuvat kollageeni ja hyaluronihappo vähenevät. 
Senesenssin näkyvät seuraukset: Aluksi iholle syntyy juonteita, joiden lisäksi iho menettää heleyttään ja sen kimmoisuus heikkenee. Sitten juonteet syvenevät, ja iho menettää kiinteyttään. Lopuksi se menettää tilavuuttaan, kiinteyttään ja miellyttävyyden tuntuaan. Lyhyesti sanottuna ihollasi on monta elämää. Vaikka tätä täysin luonnollista ilmiötä ei voi estää, ihon ikääntymistä on mahdollista hidastaa omaksumalla uusia tapoja.
Miten juonteet muodostuvat?

av_anti-age_visage_quiquagenaire_closeup_pattes-d-oie_1x1_v1 472X472

YSTÄVÄLLISIÄ (JA ASIANTUNTEVIA) NEUVOJA Mitkä tekijät nopeuttavat ihon ikääntymistä? 

Ne ovat ulkoisia tekijöitä, jotka liittyvät pääasiassa elämäntapoihimme. Aurinko on ihosi pahin haittatekijä, jos altistut sille liikaa ilman asianmukaista suojausta. Se on tärkein syy ihosyöpiin ja nopeuttaa myös ihon ikääntymistä. Esimerkiksi dekolteen juonteet johtuvat useimmiten auringosta. Ilmakehän saasteilla on myös merkitystä, sillä ne heikentävät ihoa suojaavaa hydrolipidikalvoa. Tupakka on myös erityisen haitallista, tietenkin koko keholle, mutta myös iholle. Syynä on erilaisten myrkyllisten aineiden sekoitus, joka hajottaa ihon perusrakenteita, kuten kollageenia. 

Lue lisää

KOSTEUTUS HIDASTAA IHON IKÄÄNTYMISTÄ

Päivittäinen kosteutus on välttämätöntä, jotta ihoa voidaan suojella sen ulkoisilta haittatekijöiltä.

Ihonhoito päivällä

Kosteutus, silotus, kiinteytys ja elvytys: nämä ovat päivittäiset tavoitteesi. Käytä hoitotuotetta, joka sisältää aktiivisia ainesosia, jotka yhdistävät nämä vaatimukset, tinkimättä kuitenkaan ihosi mukavuudesta. Kun levität voiteen tai emulsiovoiteen seerumin päälle, se ”kohottaa” ihoasi jähmettämättä piirteitäsi. 
Yksi neuvo: muista lisätä aurinkosuoja rutiineihisi, jos altistut auringolle. 

 

Ihonhoito illalla

Nukkuessasi ihosi työskentelee. Jos haluat edesauttaa ihosi uudistumista, valitse mieluiten mukavuutta tuova balsamivoide, jolla on silottavia ominaisuuksia. Yhdistä voiteen käyttöön seerumi saadaksesi paremman tehokkuuden ja raikkaan, levänneen ihon aamulla!

Samasta tuotesarjasta

RATKAISUMME IHON IKÄÄNTYMISEEN

Eau Thermale Avène -ihonhoitotuotteet ihon ikääntymisen merkkien vähentämiseksi

A-OXitive SERUM Antioxidant Defense Serum

A-OXitive SERUM Antioxidant Defense S...

Suoristava - Kosteuttaa - Ihon täyteläisyyttä edistävä

PhysioLift DAY Smoothing Cream

PhysioLift DAY Smoothing Cream

Suoristava - Lisää hehkua - Ihon täyteläisyyttä edistävä

DermAbsolu DAY Defining Day Cream

DermAbsolu DAY Defining Day Cream

Uudistava - Tiivistävä - Määrittää uudelleen leukalinjan

Palaa alkuun