Sisältö

Ihon hoitaminen päivittäin syöpähoitojen aikana

Kuivuus, punoitus, ärsytys... Syöpähoitojen aikana iho ei säästy hoitojen sivuvaikutuksilta. Sinun on huolehdittava ihostasi tänä aikana. Tämä edellyttää hyvien päivittäisten tapojen omaksumista.

 

Syöpä: ihon hygienia hoitojen aikana

Pitääkö päivittäisiä hoitorutiineja mukauttaa hoidon aikana? Jotkin syöpähoidot voivat tehdä ihosta kuivemman, herkemmän ja helposti ärtyvän. Hellävarainen ja asianmukainen puhdistus ja kosteuttava hoito ovat siksi olennaisen tärkeitä, jotta voidaan ehkäistä ihoon kohdistuvia haittavaikutuksia eikä pahentaa niitä. Oikeanlainen kasvojen ja vartalon hoito auttaa vähentämään hoidon vaikutuksia ihoon ja auttaa sinua voimaan paremmin. On kuitenkin syytä noudattaa joitakin varotoimia erityisesti tuotteiden valinnan suhteen.

av_peau-cancer_femme_miroir_doute_1x1 472x472
av_peau-cancer_femme_application-produit_bras_1x1 472x472

 

Käytä hellävaraisia ja ei-aggressiivisia tuotteita hoitojen aikana.

Tuotteet on valittava huolellisesti päivittäiseen ihonhoitoon. Jotkin sopimattomat tuotteet voivat ärsyttää ihoa entisestään. Käytä vain ”hellävaraisia” tuotteita, jotka on suunniteltu erityisesti yliherkälle ja herkästi reagoivalle iholle ja jotka eivät sisällä saippua-aineita tai hajusteita, jotta ihon kuivuus ja herkkyys eivät lisääntyisi. Kosmetiikkatuotteiden vaatimukset ovat tiukat: ne eivät saa sisältää säilöntäaineita (jotka todennäköisesti aiheuttavat allergioita) ja niiden on sisällettävä mahdollisimman vähän ainesosia.... Terveydenhuollon ammattilaiset voivat opastaa sinua tuotteiden valinnassa. Kysy AINA neuvoa onkologilta, lääkäriltä tai ihotautilääkäriltä ennen ihonhoitotuotteiden käyttöä.

 

 

Muista hellävaraisuus jokapäiväisessä elämässä 

Syöpähoitojen aikana ihollasi on erityisiä tarpeita. On tärkeää jatkaa itsestä huolehtimista... mutta pienin muutoksin. Millä tuotteella puhdistaa kasvot ja vartalo? Entä niiden kosteuttaminen? Voinko jatkaa tavallisen suihkugeelin käyttöä? Meiltä kaikki vinkit.

Omaksu hellävarainen hygienia

Hoitojen aikana vaihdoin vartalo- ja kasvotuotteitani, koska tiesin, että ihoni olisi paljon herkempi. Valitsin mahdollisimman neutraaleja ja hellävaraisia tuotteita, ja ihoni kiitti! Ihoni ei reagoinut ja sain suhteellisen mukavan ihon!

Caroline
av_peau-tres-seche_1x1 472x472

 

Syöpä: hoitoihin liittyvän ihon kuivuuden ehkäisy

Sairaus ja hoidot vaikuttavat ihoon ja se voi kuivua. Kseroosi (tieteellinen nimi tälle ihon kuivumiselle) on yksi sytostaattihoitojen yleisimmistä seurauksista. Useimmiten kyseessä on pelkkä kuivuus, jonka laajuus vaihtelee. Se aiheuttaa kuitenkin epämukavuutta, sillä se ei vaikuta ainoastaan kasvoihin vaan koko kehoon päästä varpaisiin. Säännöllinen kosteutus pehmentävällä tuotteella tai erityistuotteilla (esim. huulivoiteilla) antaa iholle pehmeyttä ja mukavuutta. 

Kuivan ihon hoitaminen

 

Suojaudu auringolta syöpähoitojen aikana.

Mikä voisi olla miellyttävämpää kuin auringonotto? Sytostaattihoidon aikana auringon säteet kuitenkin lisäävät palamisen riskiä, ja jotkin lääkkeet voivat tehdä ihosta yliherkän ja aiheuttaa hyperpigmentaatiota. Siksi sinun tulisi välttää altistamasta ihoasi auringolle, jopa kohtalaiselle auringonvalolle. Muista aina suojautua SPF 50+ -suojakertoimen aurinkovoiteella.

av_peau-cancer_exposition_soleil_1x1 472x472
av_acne_femme_maquillage_1x1 472x472

 

Meikki auttaa ylläpitämään kauneuttasi

Hoitojen aikana ihonsävy muuttuu ja ihosi menettää heleytensä. Ripset ja kulmakarvat voivat pudota, mikä muuttaa ulkonäköäsi. Lääketieteellinen meikki auttaa sinua peittämään väsymyksen merkkejä ja hoitojen vaikutuksia. Tässäkin tapauksessa on syytä noudattaa muutamia varotoimia tuotteiden valinnan ja niiden käytön suhteen. Sinun tulisi valita jopa meikkivoide huolellisesti...

Hanki itseluottamuksesi takaisin meikillä

YSTÄVÄN (JA ASIANTUNTIJAN) VINKKI

Muista aina poistaa meikki päivän päätteeksi

Jos käytät meikkiä, älä unohda meikinpoistovaihetta. Puhdista kasvosi aamuin ja illoin poistaaksesi meikin, epäpuhtaudet ja pienet kuolleet ihosolut. Levitä pieni määrä puhdistusmaitoa tai -voidetta otsalle, nenälle, poskille jne. ja hiero kevyesti sormenpäilläsi pyörivin liikkein. Poista sitten huolellisesti nenäliinalla. Viimeistele meikinpoisto suihkuttamalla lopuksi iholle terveyslähdevettä, jolla on rauhoittavia, pehmentäviä ja ihoärsytystä ehkäiseviä ominaisuuksia.

VASTAUKSIA KYSYMYKSIISI

Päivittäinen hygienia ja syöpä: erota faktat fiktiosta

Meikki ei ole vain naisten juttu. Myös miehet voivat hyödyntää sen etuja, erityisesti aknen kaltaisten ihottumien peittämisessä. Leesiot on helppo peittää taputtelemalla hieman nestemäistä meikkivoidetta sienellä niiden päälle.

Kuten päivittäisten puhdistustuotteiden kohdalla, on tärkeää käyttää vain sellaisia parranajotuotteita, jotka sopivat herkälle iholle ja jotka eivät sisällä alkoholia tai hajusteita. Tämä koskee myös after shave -tuotteita. Hoitojakson aikana ihosi heikentyy, ja nämä tuotteet ovat aivan liian voimakkaita. Lievittääksesi nopeasti parranajon aiheuttamaa ärsytystä suihkuta iholle Avène-terveyslähdevettä juuri ennen kosteusvoiteen levittämistä.

Joidenkin hoitojen aikana iho on liian herkkä karvojen poistoon, olipa kyseessä sitten vahaus, ihokarvojenpoistovoide tai sähköinen epilaattori. Kysy neuvoa onkologiltasi. Jos saat luvan karvojen poistoon, käänny sosioesteetikon puoleen, joka on saanut erityiskoulutuksen hoitojen heikentämään ihoon.

Ihonhoitoratkaisumme syöpähoitojen aikana

Eau Thermale Avènen ihonhoitotuotteet on suunniteltu auttamaan sinua viihtymään jälleen ihossasi.
av_tolerance_control_soothing-skin-recovery-balm_front_40ml_3282770138856
Tuotteiden koostumus on luonnollinen ja säilöntäaineeton. Joten jos sinulla on punoitusta, kiristystä, kirvelyä ja ihosi kuumottaa, tämä voide on sinua varten!

Elsa, 26 vuotta

Tolérance CONTROL Restorative Soothing Balm Sterile Cosmetics
Palaa alkuun