Sisältö

Ihosi syöpähoitojen aikana

Jotkin syöpähoidot voivat aiheuttaa iho-ongelmia. Iho voi muuttua herkemmäksi tai ärtyneemmäksi. Tämä voi vaikuttaa elämänlaatuun. Suurin osa näistä epämukavuuksista häviävää, kun hoidot ovat ohi. Sillä välin ihosi tarvitsee sopivaa hygieniaa ja asianmukaisia toimia oireiden helpottamiseksi.

Päivittäinen hoito

Jos ihosi on heikentynyt syöpähoitojen vuoksi, on tärkeää mukauttaa ihonhoitorutiineja. Tämä on tärkeää, jotta et pahenna ihoosi kohdistuvia sivuvaikutuksia. Tähän kuuluu myös oikeiden tuotteiden valinta. Käytä puhdistukseen erittäin täyteläisiä geelejä, öljyjä tai dermatologisia pesupaloja, jotka eivät sisällä saippua-aineita tai hajusteita ja joiden pH on fysiologinen. Voit hoitaa kuivaa ihoa käyttämällä pehmentävää ainetta vähintään kerran tai kaksi kertaa päivässä. Punoituksen, arpien ja tummien silmänalusien peittämiseen tai kulmakarvojen piirtämiseen on olemassa hyviä meikkituotevaihtoehtoja, mutta käytä ”korjaavia” ja ”lääketieteellisiä” meikkejä. Noudata vinkkejämme.

Ihon hoitaminen päivittäin syöpähoidon aikana

av_peau-cancer_maquillage_sourcils_trace_1x1 472x472
av_peau-cancer_femme_application-produit_bras_1x1 472x472

Syöpähoitojen sivuvaikutusten ehkäiseminen

Ihon hemmottelu on ensimmäinen askel. Puhdistamisen lisäksi sinun on hyvä omaksua muutamia helposti noudatettavia käytäntöjä. Syöpähoidot, olipa kyseessä sitten sytostaattihoidot, sädehoito tai kohdennetut hoidot, mahdollistavat nykyään sairauden paremman hallinnan, mutta ne aiheuttavat joskus (mutta eivät aina) sivuvaikutuksia, jotka voivat vaikuttaa erityisesti ihoon, kynsiin tai päänahkaan ja jotka voivat vaikuttaa itsetuntoon ja elämänlaatuun. Joitakin esimerkkejä:

  • kseroosi (eli ihon kuivuus)
  • pruritus (kutina)
  • ihottumat:
  • halkeamat
  • kuumotus
  • alopecia (karvojen ja hiusten lähtö) jne.

Ihon suojaaminen syöpähoitojen sivuvaikutuksilta

 

Koska Eau Thermale Avène huolehtii herkimmästäkin ihosta, haluamme olla tukenasi tämän erityisen jakson aikana.

Eau Thermale Avène -tiimi

Syöpähoitojen sivuvaikutusten lievittäminen

Jotkin syöpähoitojen sivuvaikutukset, kuten hiustenlähtö, ovat hyvin tunnettuja. Toiset, kuten kuiva iho, kutina tai kynsien herkkyys, saattavat yllättää potilaat. Niiden kanssa voi olla vaikea elää, ja ne voivat jopa vaikuttaa syöpähoitojen jatkamiseen. Siksi on tärkeää hoitaa näitä haittavaikutuksia hyvin. Näitä ei-toivottuja ihovaikutuksia on mahdollista ehkäistä, vähentää ja lievittää erityisesti helppokäyttöisten dermokosmetiikkahoitojen avulla. 

Ihon suojaaminen syöpähoitojen sivuvaikutuksilta

 

Arvista huolehtiminen

Kirurgiset toimenpiteet jättävät usein arpia. Jotkin niistä voidaan helposti piilottaa vaatteiden alle, mutta toiset jäävät näkyviin. Myös tähänkin on olemassa ratkaisuja. Kerromme teille kaiken hoidoista, jotka auttavat parantamaan arpien ulkonäköä: hieronnasta arpien häiventämiseksi ja meikkituotteista ja tekniikoista niiden peittämiseksi.

 Arpikudoksen vähentäminen leikkauksen jälkeen

 

av_votre-peau_cicatrisation_palper-rouler_1x1 472x472

Vastaamme kysymyksiisi

Autamme sinua erottamaan faktat fiktiosta

Tämä ei ole totta. Haittavaikutukset riippuvat monista tekijöistä: käytetyistä lääkkeistä, annoksista ja myös potilaista itsestään. Jokainen ihminen reagoi eri tavoin eri hoitoihin. Osa näistä haittavaikutuksista voidaan ehkäistä sopivalla hygienialla ja ihonhoidolla.

Tämä ei ole totta. Nämä haittavaikutukset kestävät yleensä vain hoidon ajan. Ihon kunto siis palautuu, eikä haittavaikutuksilla ole terveysvaikutuksia.

Totta. Kun hierot arpea liikuttamalla sormiasi ylös ja alas, vasemmalle ja oikealle sekä pyörivin liikkein, ihosi tulee nopeasti joustavammaksi ja liikkeesi helpottuvat. Jos tämä on sinulle vaikeaa, voit pyytää lääkäriäsi määräämään sinulle fysioterapeutin hoitojaksoja.

Ihonhoitoratkaisumme syöpähoidon aikana

Eau Thermale Avènen ihonhoitotuotteet on suunniteltu auttamaan sinua viihtymään jälleen ihossasi
av_tolerance_control_soothing-skin-recovery-balm_front_40ml_3282770138856
Voidemainen, erittäin ravitseva ja rauhoittava koostumus rauhoittaa välittömästi ja hillitsee pysyvästi ihon yliherkkyyttä. Tolérance CONTROL Restorative Soothing Balm
Palaa alkuun