Sisältö

Mitä ihon viholliset ovat?

Aurinko on pahaksi iholle. Vaikka me kaikki olemme (enemmän tai vähemmän) tietoisia aurinkosuojan tärkeydestä, emme aina tiedä, miksi aurinko vahingoittaa ihoa ja miten se nopeuttaa sen ikääntymistä. Valitettavasti se ei ole ainoa ihon vihollinen, josta on syytä olla huolissaan... Seuraavassa on muutamia esimerkkejä ja erityisesti vinkkejä, kuinka voit suojautua niiden vaikutuksilta.

av_anti-age_jeune-femme_soleil_1x1_v1 472X472

Ihon viholliset ja nopeutunut vanheneminen

Oletko koskaan kuullut senesenssistä eli ihon vanhenemisesta? Se on useiden eri tekijöiden heijastuma ihollamme ajan myötä. 

Ensinnäkin sisäisten tekijöiden osuus. Ihon vanheneminen perustuu geeneihimme ja se on ajallisesti ohjelmoitu. Ihon toiminnot muuttuvat asteittain ja luonnollisesti, ja ihon ulkonäkö muuttuu (juonteita ilmestyy, iho menettää elinvoimaansa, velostuu ja tuottaa epämukavuutta).
 
Soluvauriot johtuvat kuitenkin myös salakavalasti ympäristötekijöistä. Aurinko, ilmansaasteet, tupakointi, stressi... Näiden tekijöiden kasautuminen edistää ihon vanhenemista.
 
Kun iho altistuu näille lukuisille haittatekijöille, se voi joskus vanhentua nopeammin.
Mitä tarkoittaa vanheneva iho?

Ihon viholliset: vapaat radikaalit ja oksidatiivinen stressi

Vapailla radikaaleilla on monia kasvoja: nämä happielementit auttavat elimistöä poistamaan kuona-aineita sekä torjumaan viruksia ja bakteereja. Kun niitä kuitenkin syntyy liikaa ulkoisten haittatekijöiden seurauksena, niistä tulee elimistölle haitallisia. Tätä kutsutaan oksidatiiviseksi stressiksi, joka on osallisena tietyissä hermoston rappeutumissairauksissa, nivelsairauksissa tai tietyissä syövissä sekä ihon vanhenemisessa.
Kuten huomaat, aurinko, ilmansaasteet, tupakointi jne. ovat joitakin ulkoisia haittatekijöitä, jotka aiheuttavat oksidatiivista stressiä. Mutta koska nämä ihon viholliset ovat seurausta ympäristöstämme ja elintavoistamme, niihin on mahdollista vaikuttaa.
Miten ehkäistä ihon vanhenemista?

av_peaux-sensibles_femme_stress_1x1 472X472

YSTÄVÄN (JA ASIANTUNTIJAN) VINKKI

Taistelu oksidatiivista stressiä vastaan käydään iholla... ja lautasella!

Aurinko on tärkein ihon vanhenemiseen vaikuttava tekijä. Pitäisikö sitä välttää kaikin keinoin? Ei tietenkään. Mutta jos haluat viivyttää ikääntymisen merkkejä mahdollisimman paljon (ja vähentää ihosyöpäriskiä...), ota aurinkoa järkevällä tavalla. Vältä aurinkoa kuumimpina tunteina äläkä altista itseäsi ilman asianmukaista suojaa. Tupakoinnin lopettaminen auttaa myös torjumaan oksidatiivista stressiä, samoin kuin runsaasti antioksidantteja sisältävä ruokavalio, joka koostuu hedelmistä ja vihanneksissa. Muista myös asianmukainen kosteutus päivittäisessä ”taistelussa” ihon vihollisia vastaan.
 

RAJOITA IHON HAITTAVAIKUTTAJIA PÄIVITTÄIN

Kosteuta ihoa aina otsasta dekolteeseen!

 

Ilmansaasteiden torjuminen

Kosteuttaminen on hyväksi sinulle. Käytä tuotteita, jotka sisältävät aktiivisia ainesosia, jotka silottavat, kiinteyttävät ja tuovat heleyttä ihollesi! Jos ne sisältävät myös UV-suojan ja ehkäisevät ilmansaasteilta, se on vielä parempi!
 

Kattava vaikutus

Hieman ikääntyneemmälle iholle kannattaa valita tuotteita, jotka kiinteyttävän vaikutuksen lisäksi korostavat kasvojen piirteitä sekä antavat iholle mukavuutta ja kirkkautta. Ja koska emme voi muistuttaa siitä tarpeeksi, jos ne sisältävät myös UV-suojan, se on vielä parempi!
 

Samasta tuotesarjasta

RATKAISUMME IHON IKÄÄNTYMISEEN

Eau Thermale Avène -ihonhoitotuotteet ihon ikääntymisen merkkien vähentämiseksi

A-OXitive SERUM Antioxidant Defense Serum

A-OXitive SERUM Antioxidant Defense S...

Suoristava - Kosteuttaa - Ihon täyteläisyyttä edistävä

PhysioLift DAY Smoothing Cream

PhysioLift DAY Smoothing Cream

Suoristava - Lisää hehkua - Ihon täyteläisyyttä edistävä

DermAbsolu DAY Defining Day Cream

DermAbsolu DAY Defining Day Cream

Uudistava - Tiivistävä - Määrittää uudelleen leukalinjan

Palaa alkuun