Vain olennaisia ainesosia
Eau Thermale Avène -hoitotuotteemme

Eau Thermale Avène -hoitotuotteemme

Vain olennaisia ainesosia

Erittäin kevyt koostumus pystyy täyttämään herkimmänkin ihon tarpeet. Eau Thermale Avène -hoitotuotteiden valmistuksen asiantuntijat työskentelevät jatkuvasti kehittääkseen koostumuksia, joissa on juuri oikea määrä ainesosia. Eau Thermale Avènen -laboratorion johtajan Catherine Bidanin syvällinen haastattelu.

av_formulation-expert-cbidan1 577x577

Mitkä ovat Eau Thermale Avènen dermokosmetiikkatuotteiden erityispiirteet?

Ne sisältävät meidän ainutlaatuisen ainesosan: Avène Terveyslähdevesi on aktiivinen ainesosa, jolla on rauhoittavia vaikutuksia ja jolla on ainutlaatuinen mineraali- ja biologinen koostumus. Lisäksi koostumuksemme ovat niin yksinkertaisia, että herkimmätkin ihotyypit sietävät niitä hyvin  : varmistamme, että INCI-listamme ovat mahdollisimman lyhyitä, sillä pyrimme vain välttämättömään. Ei glitteriä tai muuta tarpeetonta.

Tarjoamme myös luonnollisia koostumuksia, joiden ympäristövaikutukset ovat mahdollisimman vähäisiä: 90 % poishuuhdeltavista tuotteistamme (esimerkiksi suihkugeelit) ovat biohajoavia* ja käytämme ekotoksittomia aurinkofilttereitä**. Minkä tahansa hoidon on oltava tehokasta, koostumukseltaan miellyttävää, toistuvasti päivän aikana levitettävää ja ennen kaikkea sillä on oltava hyvä siedettävyys herkimmällekin iholle.

 *OECD 301B -testi, lukuun ottamatta maakohtaisia tuotteita **Banyuls-sur-Merin valtameriobservatorion (Observatoire Océanologique de Banyuls-sur-Mer) tekemät testit tietyillä koralli-, kasviplankton- ja eläinplanktonlajeilla 

Miten varmistatte Eau Thermale Avène -dermokosmetiikkatuotteiden turvallisuuden?

Jokainen raaka-ainevalikoimamme ainesosa edellyttää toksikologisen osaston hyväksynnän. Kun saamme luvan ainesosan käyttöön, tuotteet myös testataan sen jälkeen. Teemme myös siedettävyyskokeita vaihtoehtoisilla menetelmillä ja kliinisillä testeillä. Vasta sen jälkeen päätämme, hyväksymmekö tuotteen vai emme. Menetelmät, tarkkuus, vaatimukset ja etiikka ovat epäilemättä osa farmaseuttista kulttuuriamme.

Ei glitteriä tai muuta tarpeetonta. Kaikki hoitotuotteemme on suunniteltu turvallisiksi, tehokkaiksi, miellyttävän tuntuisiksi ja niillä on hyvä siedettävyys.

PF_RESEARCH_VIGOULET_HD_2016 -12- 577x611

Miksi Eau Thermale Avènen dermokosmetiikkatuotteiden koostumuksessa on niin vähän ainesosia?

Rajoittamalla ainesosien määrää iholla on pienempi riski reagoida johonkin niistä ja tämä on tärkeä seikka. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa tapa välttää mahdollisia reaktioita, vaan myös ainesosien valinta on luonnollisesti ratkaisevan tärkeää, ja kaiken tämän avulla voimme tavoitella parempaa siedettävyyttä.

Koostumuksemme sisältävät vähemmän ainesosia myös siksi, että pakotamme itsemme menemään paljon pidemmälle kuin säädökset edellyttäisivät. Ennakoimme riskejä vähentämällä tiettyjä säilöntäaineita ja pyrimme korvaamaan kiistanalaisia ainesosia, kuten silikonia, piidioksidia, akrylaattia jne., mutta samalla varmistamalla saman siedettävyyden, tehokkuuden ja koostumuksen. Tämä on haaste vähän ainesosia sisältävien tuotteiden valmistuksessa. Kyse on luovuudesta. 

 

av_formulation-expert-cbidan2 577x577

Miten kosmetiikkatuotteen INCI-listaa luetaan?

Ensimmäisinä mainitut ainesosat ovat niitä, joiden pitoisuus tuotteessa on suurin. Jos ihosi on herkkä, valitse koostumuksia, joiden INCI-lista on lyhyt, ja vältä väriaineita, eteerisiä öljyjä ja alkoholia sisältäviä koostumuksia. 

Sterile Cosmetics -tuotteet on kehitetty ilman säilöntäaineita ja hajusteita, ja ne valmistetaan steriilissä ympäristössä.

Tutustutaan tarkemmin siihen, mitä Sterile Cosmetics tarkalleen ottaen on?

Se on valmistusstandardi, jonka mukaan kosmetiikkatuote ei sisällä mitään säilöntäaineita (listatut tai listaamattomat). Kaikki kyseiset tuotteet on näin ollen valmistettu ilman säilöntäaineita ja hajusteita, ja ne valmistetaan steriilissä ympäristössä. Niiden ilmatiivis pakkaus takaa niiden säilyvyyden ja hygieenisyyden avaamisen jälkeen. Sterile Cosmetics -tuotteet voivat näin ollen sisältää vain niiden tehokkuuden kannalta olennaisia aktiivisia ainesosia. Nämä voivat sisältää enintään kuusi ainesosaa, jotka on valittu vain niiden täydellisen yhteensopivuuden ja hyvän siedettävyyden vuoksi. Tuotteet sopivat vaativimmillekin ihotyypeille, jotka ovat alttiita arvaamattomille ihoreaktioille. Merkittävä innovaatio.

Palaa alkuun