Silmämeikki

Silmämeikki

Korosta silmiäsi silmämeikillä. Ripsiväri, kulmakynä... valikoima silmä- ja kulmatuotteita, joilla on erinomainen siedettävyys ja jotka korostavat herkimpiäkin silmiä.

1 tulos "Silmämeikki"

LUE LISÄÄ
LUE LISÄÄ

Mikä meikki sopii herkille silmille?

Vuotavatko ja punoittavatko silmäsi helposti pienimmästäkin kosketuksesta meikkituotteisiin? Esiintyykö silmäluomillasi allergisia reaktioita, kuten punoitusta, kiristystä, kirvelyä tai jopa kutinaa, kun olet kosketuksissa kosmetiikan kanssa? Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että sinulla on herkkä iho ja/tai silmät.  

Silmien ja/tai limakalvojen lisääntynyt herkkyys voi johtua ihotyypistäsi, piilolinssien käytöstä tai silmien kuivuudesta (kun silmät eivät tuota riittävästi kyyneleitä).

Kauniisti meikatut silmät ovat kuitenkin mahdollisia myös herkkäsilmäisille. Käytä vain silmämeikkiä, joka on hellävarainen herkille silmille. Etsi siis herkälle iholle tarkoitettuja meikkituotteita, jotka ovat hajusteettomia ja parabeenittomia.

Eau Thermale Avène on suunnitellut kaksi silmämeikkituotetta, joilla on erinomainen siedettävyys:

  • -kulmakynä on saatavana vaaleana tai ruskeana kulmakarvojen korostamiseen.
  • Couvrance High Tolerance Mascara -ripsiväriä voit käyttää huoletta korostamaan sinisiä, vihreitä tai ruskeita silmiäsi. Se sopii erityisesti piilolinssien käyttäjille.

Toinen vinkki: jos sinulla on herkät silmät, vältä vedenkestävää ripsiväriä, joka vaatii herkän silmän hieromista enemmän, kun poistat meikkiä. Käytä Terveyslähdevesisuihketta silmämeikin kiinnittämiseen.

Käytä illan ihonhoitorutiineissa ihotyypillesi sopivaa hellävaraista meikinpoistoainetta.

Vaiheittainen meikki herkille silmille

Ennen silmämeikin levittämistä kauneusrutiinisi tulisi aloittaa levittämällä silmänympärysvoidetta , joka sopii herkälle iholle. Aamuisin ja iltaisin levitettynä se auttaa rauhoittamaan, rentouttamaan ja/tai kosteuttamaan silmänympärysihoa ja silmäluomia.

Peitä violetinsiniset tummat silmänaluset keltaisella korjauspuikolla. Levitä väriä sormenpäällä tai kapealla siveltimellä pienin vedoin, häivytä ja painale väri varovasti ihoon. Tarvittaessa voit levittää Compact Foundation Cream tai Fluid Foundation Corrector -korjausvoidetta taputtelemalla kevyesti, jotta korjausväri ei irtoaisi.

Piirrä sitten muutama  kulmakarvojen muotoa mukaillen ja hieman pidentäen kulmaluun korostamiseksi. Hienovaraisen lopputuloksen aikaansaamiseksi, valitse sävy, joka sopii kulmakarvojesi ja hiustesi väriin.

Viimeistele levittämällä herkille silmille tarkoitettua ripsiväriä, jota kutsutaan toisinaan dermatologiseksi ripsiväriksilisätäksesi tuuheutta yläripsiin ja alaripsiin. Korostaaksesi ilmettä voit levittää jopa kolme kerrosta ripsiväriä. Paras tapa lisätä ripsien tuuheutta on odottaa muutama sekunti kahden ensimmäisen kerroksen välillä, eli saman verran aikaa kuin esimerkiksi huulivoiteen levittämiseen kuluu.

Miten saada silmämeikki kestämään?

Jos haluat silmämeikin kestävän koko päivän, älä jätä väliin silmänympärysvoiteen levittämistä. Se toimii erinomaisena meikinalusvoiteena päivällä. Silmänympärysvoidetta on käytettävä puhtaille, meikittömille silmäluomille. Kosteuttamalla silmänympärysihoa se silottuu ja meikin levittäminen helpottuu.

Toinen vinkki: suihkuta hieman Terveyslähdevettä noin 20 cm:n etäisyydeltä kasvoillesi ja anna sen kuivua luonnollisesti pidentääksesi silmämeikin kestoa.

Palaa alkuun