av_instit-biodiversity-impluvium-hdrvb-square 2880x1620

Kestävä kehitys Kestävä toiminta Avène Terveyslähdeveden säilyttämiseksi

Asiantuntijamme tietävät ekosysteemien ja maaperän merkityksen Avène Terveyslähdeveden laadulle ja sen, miten kestävä kehitys otetaan huomioon toiminnoissamme. Pierre Fabre -konsernin yhteiskuntavastuun ja kestävän kehityksen johtaja Séverine Roullet-Furnemont ja Dermo-Cosmetics R&D – Personal Care -yksikön vedentutkimuskeskuksen johtaja ja soveltavan tutkimuksen johtaja Sandrine Bessou Touya huolehtivat tämän ainutlaatuisen luonnonvaran säilyttämisestä ja osallistuvat yhteiskunnallisten ja ympäristöön liittyvien huolenaiheiden ratkaisuun konkreettisten toimien kautta. Yhteinen haastattelu.

 

 

Mistä vaikutut eniten, kun saavut Avène-hydroterapiakeskukseen?

Sandrine Bessou-Touya: Ensinnäkin , joka johtaa sinne, on visuaalisesti rauhallinen ja suojattu melusaasteelta. Lisäksi tunne siitä, että olemme luonnon keskellä, Välimerellisen ja mannermaisen ilmaston sekä vuoristomaiseman risteyksessä.

Séverine Roullet-Furnemont: Luonto kaikkialla läsnä. Olemme Haut-Languedocin luonnonpuiston sydämessä. Tämä on kuin ajaton matka.

AV_Institutional_Print_Post_Quarter3-2018_Production unit_High-resolution_CMJN_7 473x473

Mikä on työsi kuva täällä paikan päällä?

S.R-F: Vastaan Pierre Fabre -konsernin kestävän kehityksen politiikan toteuttamisesta ja sen soveltamisesta yhtiön eri liiketoimintoihin ja tuotemerkkeihin. Tämä ulottuu globaalien strategioiden kehittämisestä, kuten hiilijalanjäljen pienentämisestä, tuotteiden ekologiseen suunnitteluun ja konsernin työntekijöiden sitoutumiseen sosiaalisiin tai ympäristöön liittyviin toimiin, jotta kaikki hoitavat oman osuutensa. Pierre Fabre -konsernin yritysten yhteiskuntavastuuta koskeva politiikka on arvioitu ECOCERT 26000 -standardin mukaan huipputasolla, mutta pyrimme aina vastaamaan uusiin haasteisiin ja avaamaan uusia mahdollisuuksia. Erityisesti Eau Thermale Avène -tuotemerkin ja Avène les Bainsin toimipaikan osalta tuon esille asiantuntemustamme ja avustan tai tuen toteuttamiamme yritysten yhteiskuntavastuuhankkeita.

Pyrimme toimimaan kaikilla tasoilla, kuten suunnittelemalla tuotteita ekologisesti, laatimalla hiilidioksidi- ja jätehuoltostrategioita tai edistämällä kestävää kehitystä koskevia hankkeita, kuten korallien suojelua.

Séverine Roullet Furnemont
Séverine Roullet FurnemontPierre Fabre -konsernin yritysten yhteiskuntavastuusta ja kestävästä kehityksestä vastaava johtaja
AV_Institutional_Print_Post_Quarter3-2018_Hydrotherapy bath and treatment_High-resolution_CMJN_5-jpg 473x473

Entä sinä Sandrine?

S. B-T: Olen vastuussa vedentutkimuskeskuksesta. Avène-hydroterapiakeskus on ainoa keskus Ranskassa, joka hyötyy tällaisesta järjestelystä. Hydroterapiakeskus on AQUACERT-sertifioitu, ja vedentutkimuskeskuksella on ISO 17025 -sertifikaatti (COFRAC), joka on omistettu terveyslähdeveden valvonnalle ja säilyttämiselle. Emme halua vain ottaa vettä ja käyttää sitä. Haluamme myös huolehtia siitä. Meidän on varmistettava sen laatu ja kestävyys tuleville sukupolville.

Meidän on varmistettava, että terveyslähdeveden laatu säilyy ja että sitä on olemassa jatkossakin.

Sandrine Bessou Touya
Sandrine Bessou TouyaVeden tutkimuskeskuksen johtaja ja Dermo-Cosmetics R&D - Personal Care -yksikön soveltavan tutkimuksen johtaja
AV_Institutional_Print_Post_Quarter3-2018_Surrounding_High-resolution_CMJN_1 1638x722

Mitä muita yritysten yhteiskuntavastuuta koskevia aloitteita teillä on?

S. B-T: Vuodesta 2018 lähtien olemme pyytäneet kansallisen metsäorganisaation (ONF) asiantuntemusta ja suosituksia, jotta voimme varmistaa Pierre Fabren metsäpuistoalueen kestävän hoidon. Tämä on olennaista, koska puilla on äärimmäisen tärkeä osa maaperän ja vesivarojen eheyden kannalta.

av_instit-hotel-avene-hdrvb-square 473x473

S.R-F: Eau Thermale Avène -tuotemerkkiä varten on toteutettu useita aloitteita eri osa-alueilla. Haluaisin nostaa tässä esiin muutamia niistä. Olemme kehittäneet ekologisesti suunniteltuja aurinkotuotteita, ja vuodesta 2013 lähtien 90 % poishuuhdeltavista tuotteista on valmistettu biohajoaviksi. Olemme kehittäneet kiertotaloudessa uuden aktiivisen ainesosan yhteen tuotemerkin tärkeimmistä kohdesairauksista, akneen. Tätä aktiivista ainesosaa käytetään Cleanance Comedomed -tuotteessa, jonka valmistukseen käytämme maarianohdakkeen siemeniä. Loput kasvista käytetään muiden aktiivisten ainesosien valmistukseen.Avène-les-Bainsissa sijaitsevalla tuotantolaitoksella, jossa Eau Thermale Avène -lähdevesisuihkeita valmistetaan, ja Eau Thermale Avène L'Hôtel -hotellilla on Haute Qualité Environnementale -sertifikaatti (korkea ympäristölaatu), joka on Ranskassa käytössä oleva vihreän rakentamisen standardi. Eau Thermale Avène l'Hôtel on myös BREEAM-sertifioitu. Avène-les-Bainsin alue on Bird Protection Leaguen (linnunsuojeluliiton) hyväksymä suojapaikka luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi. Ympäristöasioiden hallinnan osalta tuotantolaitoksella on ISO 14001 -sertifikaatti, ja hotellilla on eurooppalainen ympäristömerkki.

 

Teollisessa tuotannossa haluamme olla esimerkillisiä ympäristöasioiden hallinnassa.

Séverine Roullet Furnemont

Miten nämä ekologisesti vastuulliset aloitteet näkyvät toiminnassa?

S.R-F: Tuotannon osalta tehtaalla on esimerkiksi oma jätevedenpuhdistamo, joka on varustettu korkeatasoisella tekniikalla. Olemme jo vuosia toteuttaneet kunnianhimoista ohjelmaa veden ja energian säästämiseksi.

Lisäksi hotellissa 80 % tarjoiltavista tuoretuotteista on tuotettu alle 100 kilometrin säteellä.Vesivarojen säästämiseksi johdamme myös pilottihanketta yhteistyössä toulouselaisen startup-yrityksen kanssa tarkoituksenamme varustaa kaksikymmentä huonetta vesimittarilla. Jos asiakas haluaa osallistua haasteeseen, jokainen suihkussa säästetty litra auttaa tukemaan yritysten yhteiskuntavastuuta koskevaa toimintaa.

 

av_instit-avene-production-unit3-hdrvb-square 473x473
av_instit-mowing-avene-park-parcel-ld 473x473

S. B-T: Olemme tutkineet vedenkulutustamme ja erilaisia keinoja sen optimoimiseksi. Olemme esimerkiksi vähentäneet viheralueiden niittämistä ja asentaneet sademittareita, jotka käynnistävät tarvittaessa automaattisen kastelun. Vuonna 2019 testasimme niittyjen kestävää niittämistä yhteistyössä niittoa hoitavan maanviljelijän kanssa. Jätimme kukkapalstoja, asensimme hyönteishotellin ja ruokintapaikkoja. Erityisesti saukkoja on jälleen esiintynyt, mikä on osoitus alueen jokien laadusta! Lopuksi totean, että emme käytä lainkaan torjunta-aineita alueella.Mutta haluamme mennä yhä pidemmälle sitoutumalla yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Teemme yhteistyötä esimerkiksi maatalouskamarin, luonnonpuiston ja ONF:n kanssa, jotta voisimme kehittää ympäristöä kunnioittavia menetelmiä paikallisten toimijoiden kanssa. Ja lisäksi teemme yhteistyötä metsänomistajien, paikallisviranomaisten ja asukkaiden kanssa metsänsuojelun tehostamiseksi.

 

Palaa alkuun