Sylvien psoriaasia hoidetaan terveyslähdevedellä
Jokaisen ihmisen iholla on oma tarinansa

Jokaisen ihmisen iholla on oma tarinansa

Sylvien psoriaasia hoidetaan terveyslähdevedellä

Sekä potilaat että heidän seuralaisensa ovat hyötyneet Avène Terveyslähdevesihoidoista ja asiantuntijatiimimme neuvoista. Tutustu Sylvien kertomukseen, sillä hän on käynyt Avène-hydroterapiakeskuksessa useiden vuosien ajan. Hän kärsii psoriaasista. Hoidon aikana hän rentoutuu täysin.

Kuinka kauan olet käynyt Avène-hydroterapiakeskuksessa lievittämässä psoriaasia?

Ensimmäisellä kerralla olin kolmekymppinen. Minulla oli psoriaasia kyynärpäissä, jaloissa ja alaselässä. Laikut olivat tulehduksellisia, raavin itseäni paljon ja käytin vain pitkiä vaatteita. Olin hyvin kiintynyt hoitoihin. Ihotautilääkärin neuvosta kävin kaksi vuotta peräkkäin. Terveyslähdevesi teki minulle ihmeitä. Kolmessa/neljässä päivässä ihoni ei ollut enää entisensä. Sitten perhevelvollisuuksien vuoksi vierähti kaksikymmentä vuotta ennen kuin palasin uudelleen. Tänä kesänä nautin neljännestä kylpylähoitokerrastani ja suunnitelmissa tulla jälleen uuteen hoitoon ensi vuonna.

Miltä sinusta tuntuu täällä ollessasi?

Minulla on psoriaasia vain kyynärpäissäni ja olen oppinut hyväksymään sen. Mutta täällä ollessani en mieti päivittäin ovatko laikut taantumassa vai eivät, vaan, että kolmen viikon päästä se nähdään. Ja näin sallin itseni rentoutua tämä ajan. Tunnen itseni vapaammaksi ja pidän huolta itsestäni. Avènen terveyslähdevedessä kylpeminen on ihanaa, elän hetkessä, virkistäydyn ja tunnen itsen onnelliseksi. Huomaan myös täällä ollessani, kuinka kaunista kaikki on: keskus, puisto, polut....

av_psoriasis-patient_care
av_psoriasis-patient_lifestyle

Entä lähdevesihoidon jälkeen?

Opettelen täällä hallitsemaan sairauttani. Luulen, että olen käynyt lähes kaikissa työpajoissa: meikkaus, hygienia, kosteutus, vaihtoehdot raapimiselle ja stressinhallinta. Yhtenä vuonna kokeilin jopa Tai Chi -tunteja. Olen saanut todella paljon vinkkejä ja olen motivoitunut noudattamaan niitä. Tunnen oloni paremmaksi ja avoimemmaksi.

Yksi paikka: kävelytie, joka johtaa kylpylästä puistoon.

Yksi hoito: Avène Terveyslähdevesikylpy.

Yksi löytö: uudet ystävyyssuhteet

 

av_psoriasis-patient2_lifestyle

Psoriasis:

mitä se on?

Psoriasis on krooninen tulehdustila, jolle on ominaista näkyvät, punaiset, koholla olevat läiskät, jotka hilseilevät tai ohut hopeanhohtoinen kalvo, joka irtoaa helposti. Psoriaasilla on erilaisia muotoja: se on monimutkainen sairaus, joka voi esiintyä monissa eri muodoissa eri potilailla tai ilmetä eri tavoin eri elämänvaiheissa.

Palaa alkuun