Françoise on potilaana Avène-hydroterapiakeskuksessa syöpähoidon jälkeisessä hoidossa
Jokaisen ihmisen iholla on oma tarinansa

Jokaisen ihmisen iholla on oma tarinansa

Françoise on potilaana Avène-hydroterapiakeskuksessa syöpähoidon jälkeisessä hoidossa

Potilaat tai heidän seuralaisensa ovat noudattaneet hoito-ohjelmaa ja hyötyneet Avène Terveyslähdeveden hyvistä puolista sekä Avène-hydroterapiakeskuksen asiantuntijaryhmien antamista neuvoista. Tutustu Françoisen tarinaan. Hänen ensimmäinen syöpänsä jälkeinen terveyslähdevesihoitonsa oli kuin hengähdyshetki.

Kuinka löysit Avène-hydroterapiakeskuksen syövän jälkeiset hoidot? 

Kaikki alkoi lähdevesihoitoja käsittelevästä kokouksesta Maison Rosessa, Bordeaux'ssa, syöpään sairastuneille naisille omistetussa paikassa. Kun kuulin kertomuksia fyysisesti ja psyykkisesti parantavista hoidoista, tunsin myös tarvitsevani niitä hoitojeni lopussa. Avènen ja Piemonten maisemien kuvaus sai minut lopulta vakuuttuneeksi. Ja koska tykkään kävellä, en tullut pettymään.

Millaisena koit lähdevesihoidon Avènen kylpylässä?

Se oli kuin hetken hengähdystauko. Tulin tietämättä, miten syövän jälkeinen hoito vaikuttaisi minuun, koska minulla ei ole suuria iho-ongelmia. Sytostaattihoidon ja rintaleikkauksen jälkeen olen kärsinyt erityisesti herkästä päänahasta ja raskaasta tunteesta käsivarressa sekä käden pistelystä leikatulla puolella. Lääkärini määräsi minulle täysin yksilölliset hoito-ohjelmat. Terveyslähdevesisuihkut hieroivat vaurioituneita sisäisiä kudoksia, kylvyt rentouttivat ja saivat minut voimaan hyvin. Kävin myös fysioterapeutin kanssa hieronnassa ja kuntosalilla. Ja herkän päänahkani vuoksi ostin myös erityisen hoitotuotteen kotiin mukaan. Viikon kuluttua huomasin jo selvän parannuksen.

AV_post-cancer-treatment-patient_lifestyle 1638x722

Entä miltä sinusta tuntuu nyt kolme viikkoa tämän lähdevesihoidon jälkeen?

Pystyin rentoutumaan täysin. Sain olla vuorovaikutuksessa muiden syöpähoitoa saavien ihmisten kanssa. Se oli minulle todella tärkeää. Päänahkani ei ole niin kuiva ja käsivarteni on kevyempi ja vähemmän tunnoton. Toivon, että myönteiset vaikutukset jatkuvat kotona, sillä tiedän, että hoitojen vaikutukset voivat kestää. Mutta tulen varmasti takaisin ensi vuonna. Olen jo ottanut yhteyttä erään mökin omistajaan varatakseni mökin.

AV_post-cancer-treatment-patient_care 473x473
AV_instit-village-drone-view-hd 472x472

 

Yksi paikka: kävelyreitti, joka kulkee kylpylästä Avènen kylään

Yksi hoito: fysioterapeutin hieronta

Yksi löytö: alueen ravintola Auberge de Madale (TAI alueen monet pienet paikalliset- ja luomutuottajat)

 

Hieman lisää tietoa

Miten lähdevesihoidosta voi olla hyötyä syöpähoidon jälkeen?

Sen lisäksi, että itse leikkaus tai jopa rintojen rekonstruktio voi jättää rumia tai kivuliaita arpia, syöpähoidoilla (sädehoito, perinteinen solunsalpaajahoito ja/tai uudet kohdennetut hoitomuodot) voi olla ihoon kohdistuvia sivuvaikutuksia: kuiva iho, leesiot, radiodermatiitti jne. Lähdevesihoito voi tällöin auttaa ihon mukavuuden ja hyvinvoinnin palauttamisessa.

Palaa alkuun