• 1/1
17/11/2015 - Tiesitkö?

Couperosa kiusaa yhä nuorempia

Aiemmin ihon lehahtelu punaiseksi tai hehkuvat posket yhdistettiin vaihdevuosiin, mutta nykyään couperoottinen iho vaivaa yhä nuorempia ja useampia suomalaisia.

Couperosa on tyypillinen suomalaisen ihon vaiva, jota voidaan ennaltaehkäistä ja estää oikealla ihonhoidolla. Couperosasta kärsiviä arvioidaan Suomessa olevan parisen miljoonaa.

Asteittaisesta pysyväksi punoitukseksi

Aluksi iho vain punoittaa ja kuumottaa silloin tällöin. Couperosan hiljalleen edetessä punoitus jää ihoon pysyväksi. Laajentuneet hiussuonet alkavat kuultaa ihon läpi. Iho myös reagoi entistä herkemmin ja ihon pinta voi tuntua aralta. Couperosa on perinnöllinen, mutta vaivaa vielä pahentavat esimerkiksi:

• lämpötilojen vaihtelut
• auringon haitallinen vaikutus
• alkoholi ja tupakka
• kuuma juoma ja ruoka
• voimakkaat mausteet
• mielentila
• myös jotkut lääkkeet sekä sairaudet saattavat edesauttaa vaivaa.

Kokonaisvaltainen hoito auttaa

Couperosaa ei voi täysin parantaa, mutta sitä voidaan hoitaa tehokkaasti ehkäisemällä ongelman pahenemista. Koska kyse on verisuonten toiminnallisesta häiriöstä, couperosaihon hoidon on oltava kokonaisvaltaista, pitkäaikaista ja jatkuvaa. Jos hoito keskeytetään, couperosa pahenee.

Couperosan kotihoidossa on tärkeintä terveellisten elämäntapojen noudattamien, ihon suojaaminen ja kosteuttaminen. Kotihoitoon sopivampia tuotteita ovat couperosalle tai herkälle iholle tarkoitetut tuotteet. Niiden tavoitteena on rauhoittaa, suojata ja kosteuttaa ihoa sekä ennen kaikkea vahvistaa hiusverisuonia. Mekaaninen rasitus pahentaa couperosaa, joten kuorintavoiteen tulee olla hellävarainen eikä ihoa kannata kuoria liian usein.

Avènen kattava couperosa-tuotesarja

Paikallista kuumotusta ja punoitusta voi rauhoitella sekä viilentää Avène Thermal Spring Water
-terveyslähdevesisuihkeella
.

Lisäksi Avène-tuotesarjasta löytyy juuri couperoottiselle iholle suunnitellut Redness-relief -tuotteet.

Tuotelinjasta löydät kaikki tarvittavat tuotteet: puhdistusemulsion, päivävoiteen normaalille ja sekaiholle tai kuivalle ja erittäin kuivalle iholle, paikallisesti käytettävän tehohoitoaineen sekä ihoa rauhoittavan ja punaisuutta lievittävän naamion.

Tuotteet vahvistavat pintaverenkiertoa ja vähentävät ihon punoitusta ja kuumotusta sekä ennen kaikkea rauhoittavat ihoa.

Suojaa iho hyvin

Ilmasto, lämpötilojen suuri vaihtelu ja auringon ultraviolettisäteily vaikuttavat kaikki couperosaihoon. Siksi iho on syytä muistaa suojata hyvin.

Auringossa oleiltaessa tarvitaan korkeasuojakertoiminen suojavoide ja talvella ulkoilemaan lähtiessä on syytä laittaa pakkaselta ja viimalta suojaava voide. Esimerkiksi Avènen täyteläinen Cold Cream -voide suojaa ihoa lämpötilavaihteluilta ja sitä voidaan käyttää myös saunassa couperosa-alueiden suojaamiseen.

Lisäsuojaa iholle saadaan meikillä. Avènen Couvrance-tuotteet on suunniteltu ihon virheiden peittämiseen ja siksi ovat myös ihanteellisia couperoottisen ihon punaisuutta peittämään ja suojaamaan.

Tutustu Avènen tutkittuihin ja lääketehtaan standardien mukaan valmistettuihin tuotteisiin.Teksti: Annukka Tärkki

Send by email

Haku käynnissä

Kirjautuminen Avène Klubiin vaaditaan

Sinun on kirjauduttava Avène Klubiin tallentaaksesi nämä tiedot.


Kirjaudu sisään tai liity Avène Klubiin

You can't post more than one comment on a product

Kerro mielipiteesi

* Vaaditut kentät

Nimimerkkini

-Päivä
-Kuukausi
-Vuosi

Pierre Fabre Group brändit:

*Vaaditut kentät

Kiitos mielipiteestäsi!

Kommenttisi tarkistetaan ja se julkaistaan hyväksynnän jälkeen