• 1/1
22/05/2019 - Tiesitkö?

Avène on mukana pelastamassa koralleja

Pur Projek on yhteisöllinen hanke, joka auttaa yrityksiä elvyttämään ympäristönsä ekosysteemejä. Eau Thermale Avène tukee Pejarakan-projektia Indonesiassa Balin luoteisosassa.

Korallit ovat tärkeä osa meren ekosysteemiä, sillä ne ovat monien kalojen ja muiden eliöiden ruuanlähde ja suojapaikka. Lisäksi ne suojaavat rannikkoja kulumiselta ja eroosiolta sekä vähentävät hurrikaanien ja tsunamien aiheuttamia tuhoja.

Ihmisen toiminnan vuoksi jopa 75 % maailman koralliriutoista on vaarassa ihmisen toiminnan vuoksi. Melkein 30 % koralliriutoista on tuhoutunut peruuttamattomalla tavalla 30 viime vuoden aikana.

Kohteena Balin koralliriutat

Eau Thermale Avène on mukana Pur Projet -ohjelmassa, joka suojelee merten ekosysteemiä Pejarakanin kylässä Indonesiassa yhdessä paikallisten kanssa.

Ohjelma pyrkii säilyttämään vanhoja koralliriuttoja ja luomaan uusia. Paikallisten yhteisöjen osallistaminen korallien suojeluun on tärkeää. Yhteistyössä pyritään myös kehittämään kestäviä korallien hyödyntämistapoja.

Alueen väestöä on opetettu kunnioittamaan merenpohjia sekä kehittämään kestävällä tavalla toimivaa ekoturismia ja työpaikkoja.

Lupaavat tulokset luovat uskoa

Pur Projet ja Eau Thermale Avène rakentavat keinotekoista koralliriuttaa, johon istutetaan myös aitoa korallia. Vuoden 2017 lopussa keinoriuttaan oli istutettu lähes 2 000, joista 97 % jäi henkiin.

Osana projektia paikallisväestöstä koostettu Pokmasta-sukellusryhmä on koulutettu tunnistamaan koralli- ja kalalajeja sekä siivoamaan vedenalaista jätettä. Viikoittaisilla sukelluksillaan ryhmä varmistaa, että korallit kehittyvät toivutulla tavalla. Ensimmäiset riutat ovat osoittaneet, että merieliöt palaavat niihin toivotulla tavalla.

Istutetun koralliriutan runkona toimii metallikehikko. Osa keinoriutasta hyödyntää teknologiaa, jossa metallikehikkoon johdetaan matalaa sähkövirtaa. Tämä edistää luonnollisten merimineraalien kertymistä riuttaan ja luo kasvualustan korallille.

Osa metallirakenteista on täytetty kalkkikivellä, johon on kiinnitetty korallinpaloja. Riuttaan istutettiin vain tervettä korallia ja siitä kerätään vain luonnollisesti pudonneita kappaleita.

Ohjelman tavoitteena oli upottaa mereen yhteensä 21 metallirakennetta, joista 8 hyödyntää sähkövirtateknologiaa ja joista 13 on kalkkikiveä.

Lue lisää Pur Projek -ohjelmasta!

Send by email

Haku käynnissä

Kirjautuminen Avène Klubiin vaaditaan

Sinun on kirjauduttava Avène Klubiin tallentaaksesi nämä tiedot.


Kirjaudu sisään tai liity Avène Klubiin

You can't post more than one comment on a product

Kerro mielipiteesi

* Vaaditut kentät

Nimimerkkini

-Päivä
-Kuukausi
-Vuosi

Pierre Fabre Group brändit:

*Vaaditut kentät

Kiitos mielipiteestäsi!

Kommenttisi tarkistetaan ja se julkaistaan hyväksynnän jälkeen