• 1/1
20/03/2019 - Joko tunnet?

XeraCalm A.D tuo helpotusta myös miehen atooppiselle iholle

Atooppinen iho on kuiva ja kutiseva. Jos ihoa raapii, se tulehtuu helposti ja hankala kierre on valmis. Useimmin ihottumaa esiintyy kasvojen, selän, rinnan ja taipeiden alueella. Monelle atopia on kiusallinen esteettinen vaiva, mutta siihen saa usein helpotusta kotikonstein.

Atooppinen ihottuma eli ekseema alkaa yleensä jo vauvana tai lapsena, mutta se voi kehittyä aikuisellekin. Atooppisen ihon suojakerros on rakenteeltaan normaalia heikompi. Atooppisen ihon läpi pääsee herkemmin aineita ja iho reagoi niihin voimakkaammin, se tulehtuu ja hilseilee helposti.

Apuna ihon säännöllinen rasvaus ja miedot pesuaineet

Atooppisen ihon hoidossa säännöllisyys on tärkeää – ja tämä koskee myös miehiä.

– Miehet ovat usein ihonhoidossa naisia laiskempia, mikä on omiaan heikentämään ihon kuntoa entisestään. Ihon säännöllinen pesu ja rasvaus ovat hoidon a ja o, kosmetologi Annukka Tärkki painottaa.

Toisaalta myös liiallinen peseminen ja liian voimakkaat tuotteet voivat kuivattaa ihoa ja heikentää sen kuntoa.

– Pitkät, kuumat suihkut eivät sovi atooppiselle iholle. Ihoa ei saa myöskään hangata, vaan pesu tehdään hellästi ja iho kuivataan pyyhkeellä taputellen, Tärkki muistuttaa.

Avène XeraCalm A.D -sarja on suunniteltu erityisesti atooppiselle iholle. Sarjan geelimäinen suihkuöljy ja voiteet kosteuttavat ihoa tehokkaasti ja vähentävät kutinaa jo viidessä päivässä*.

– Tuotteet ovat helppokäyttöisiä. Suihkussa pärjää pelkällä geelimäisellä suihkuöljyllä. XeraCalm-voiteet ovat niin tehokkaita, että useimmille riittää rasvaus vain kerran päivässä. Voiteista Cream on kevyempi, ja jos iho on huonommassa kunnossa, suosittelen Balmia, Tärkki kuvailee.

Älä hylkää liikuntaa atooppisen ihon takia

Myös hikoilu heikentää atooppisen ihon kuntoa, joten ihottuma voi hankaloittaa liikuntaharrastuksia. Sopivaa liikuntamuotoa pohtiessa täytyy osata kuunnella oman kehon tarpeita ja miettiä asioiden vaikutuksia pitkällä tähtäimellä.

– Melkein voisi ajatella, että voi olla allerginen omalle hielleen, mikä ei todellakaan houkuttele harrastamaan liikuntaa. Liikunta on kuitenkin hyvin tärkeä tekijä esimerkiksi stressinhallinnassa ja kehon aineenvaihdunnan ylläpitämisessä, joten sen terveysvaikutukset menevät ehdottomasti huonojen vaikutusten yli, Tärkki kertoo.

Hankaavat vaatteet, liika kuumuus ja bakteerien määrä eivät yleensä tue tavoitteita ihon kunnon parantamisen suhteen.

– Jos iho on pahana, voi olla että kaikista mieluisin urheilulaji ei ole se paras vaihtoehto. Mieti siis kuntosalin, lenkkeilyn, uimisen, tanssin, taistelulajien ja muiden lajien välillä, miten ne vaikuttavat sinuun ja mistä saisit itsellesi eniten iloa vahingoittamatta ihoasi, Tärkki kannustaa.

Avène XeraCalm A.D -tuotteet apteekeista kautta maan!

XeraCalm A.D Lipid-replenishing Cream (200 ja 400 ml)
Säilöntäaineeton ja hajusteeton hoitovoide kosteuttaa, ravitsee ja vahvistaa ihoa. Tuotteella on Allergia-, iho- ja astmaliiton Allergiatunnus.

XeraCalm A.D Lipid-replenishing Balm (200 ja 400 ml)
Säilöntäaineeton ja hajusteeton balsamihoitovoide kosteuttaa, ravitsee ja vahvistaa ihoa. Tuotteella on Allergia-, iho- ja astmaliiton Allergiatunnus.

XeraCalm A.D Lipid-replenishing Cleansing Oil (400 ml)
Saippuaton, erittäin hyvin siedetty, mieto ja hellävarainen geelimäinen puhdistusöljy. Tuotteella on Allergia-, iho- ja astmaliiton Allergiatunnus.

Muista myös:

Avène Thermal Spring Water Spray (50, 150 ja 300 ml)
Ihoa rauhoittava ja kosteuttava suihke, joka lievittää myös tulehdusta. Tuotteella on Allergia-, iho- ja astmaliiton Allergiatunnus.

Avène Soothing Eye Contour Cream (10 ml)
Hajustamaton, rauhoittava silmänympärysvoide herkälle ja jopa ärtyneelle iholle. Tuotteella on Allergia-, iho- ja astmaliiton Allergiatunnus.

Avène Cicalfate Repair Cream (40 ja 100 ml)
Suojaava, antibakteerinen ja korjaava hoitovoide vaurioituneelle ja atooppiselle iholle. Sisältää sukralfaattia ja sinkkiä. Tuotteella on Allergia-, iho- ja astmaliiton Allergiatunnus.

Avène Skin Recovery Cream (50 ml)
Herkän, ärtyneen ja helposti reagoivan ihon rauhoittava, suojaava ja korjaava hoitovoide. Tuotteella on Allergia-, iho- ja astmaliiton Allergiatunnus.

*Keskimääräinen aika kutinan vähenemiselle. Kliininen tutkimus: 33 maata, 5 910 henkilöä, joilla on kuiva ja kutiava iho, 7 päivän käyttö.

Send by email

Haku käynnissä

Kirjautuminen Avène Klubiin vaaditaan

Sinun on kirjauduttava Avène Klubiin tallentaaksesi nämä tiedot.


Kirjaudu sisään tai liity Avène Klubiin

You can't post more than one comment on a product

Kerro mielipiteesi

* Vaaditut kentät

Nimimerkkini

-Päivä
-Kuukausi
-Vuosi

Pierre Fabre Group brändit:

*Vaaditut kentät

Kiitos mielipiteestäsi!

Kommenttisi tarkistetaan ja se julkaistaan hyväksynnän jälkeen