av_instit-water-laboratory-hdrvb 450x360

Periaatteemme

Vuonna 2018 mittasimme tuotemerkin vesi- ja hiilijalanjäljen arvioidaksemme toimia, joita tarvitaan näiden rajoittamiseksi edelleen. Ranskalainen tuotanto, ihonhoitotuotteiden biohajoavuus, ekologinen pakkaussuunnittelu ovat muutamia niistä periaatteista, joiden avulla ympäristö otetaan huomioon tuotteidemme kehittämisessä ja tuotannossa.

Vesi- ja hiilijalanjälki 

Mittasimme vesi- ja hiilijalanjälkemme vuonna 2018. Veden kokonaiskulutuksemme vastaa Pariisin kaupungin kulutusta 20 päivän ajan1. Avène Terveyslähdeveden kulutus vastaa 350 ranskalaisen kotitalouden vuotuista kulutusta2. Tämä kulutus liittyy pääasiassa ainesosien valmistukseen ja asiakkaiden käyttämien poishuuhdeltavien tuotteiden käyttöön. Hiilijalanjälkemme vastaa hiilidioksidipäästöjen osalta 11 580 ranskalaisen asukkaan päästöjä vuodessa3. Tämä kulutus liittyy pääasiassa pakkausten tuotantoon. Vesi- ja hiilijalanjälkitutkimus oli lähtökohta jo toteutettujen toimien arvioinnille ja uusien kehitysmahdollisuuksien tunnistamiselle.
Tietolähteet: 
1 – Pariisin kaupungintalo
2 – INSEE (Ranskan kansallinen tilasto- ja taloustutkimuslaitos): tehtaan kulutus, lähdevesikylvyt, hotelliin ja tuotteisiin liittyvät kulutukset: suora kulutus 2,5 hengen kotitaloudessa
3 – Planetoscope.com

AV_Institutional_Print_Post_Quarter3-2018_Production unit_High-resolution_CMJN_7

Ranskalainen tuotanto

Varmistamme, että suosimme ranskalaista tuotantoa. 35 % raaka-aineistamme tuotetaan Ranskassa ja 43 % Euroopassa1. Poikkeuksellinen aktiivinen ainesosamme Avène Terveyslähdevesi saadaan Sainte-Odilen lähteestä Haut-Languedocin luonnonpuistossa Lounais-Ranskassa. 86 % pakkauksistamme valmistetaan Ranskassa ja 13 % Euroopassa2. Kaikki tuotteemme valmistetaan ja pakataan Ranskassa3 pääasiassa Avène-les-Bainsissa. 
Tietolähteet:
1 – vuoden 2019 tiedot – Eurooppa = Euroopan unioni, Englanti ja Sveitsi, Ranskan ulkopuoliset alueet
2 – Vuoden 2019 tiedot – Eurooppa = Euroopan unioni, Ranskan ulkopuoliset alueet
3 – Lukuun ottamatta tiettyjä Couvrance-sarjan tuotteita
 

Placeholder-188x128 D

Koostumukset

Pyrimme noudattamaan periaatetta ”vähemmän on enemmän” jokaisen tuotteen suunnittelussa, jotta ainesosien määrää voitaisiin vähentää. Tämä tarkoittaa sitä, että valitsemme vain sen, mitä todella tarvitaan, jotta tuotteella on oikeanlainen vaikutus ja saat oikean annoksen ainesosia.
Suunnitelmissamme on tarjota yhä enemmän luonnollista alkuperää olevia koostumuksia. Uusien koostumusten kehittämisessä pyritään siihen, että ne sisältävät vähintään 85–90 % luonnollista alkuperää olevia ainesosia. Varmistamme tämän toteuttamisen niin, ettei vesijalanjälkemme huonone merkittävästi, sillä luonnollista alkuperää olevien ainesosien tuottaminen edellyttää yleensä suurempaa vedenkulutusta kasvien kasvattamiseen.
Kaikissa uusissa poishuuhdeltavissa ja iholle jätettävissä ihonhoitotuotteissa asetamme etusijalle koostumuksen biohajoavuuden käytön jälkeen1 , jotta ne eivät vaikuttaisi vesiympäristöön. Nykyään 90 % poishuuhdeltavista tuotteistamme on biohajoavia.
Tiedot:
1 & 2 OCDE 301B -koe
2 – lukuun ottamatta tiettyjä tuotteita

AV_Institutional_Print_Post_Quarter3-2018_Production unit_High-resolution_CMJN_1

Pakkaus

Jokaisen uuden tuotteen kohdalla asetamme tavoitteeksemme säästää materiaaleja tai käyttää kierrätysmateriaaleja. Rasiat ja pakkausselosteet on valmistettu pahvista, joka on peräisin kestävästi hoidetuista metsistä, ja mahdollisuuksiemme mukaan emme käytä niitä.  
Vuoteen 2025 mennessä 100 % pakkauksistamme on uudelleenkäytettäviä tai kierrätettäviä kiertotalouden mukaisesti.
 

Back to top